Haluan kengurun

Kun istuu rangaistussellissä ja tekemistä on vähän, voi huvitella kirjoittelemalla vankilahallinnolle. Tässä joitakin rangaistussiirtola nro 6:n vastauksia anomuksiini: 

1. ”Vastaamme tiedusteluunne: Kahta mahorkka-askia, bragapulloa ja valalaikkaa ei voida antaa teille rangaistusselliin.” 

2. ”Vastaamme tiedusteluunne: nunchakua ja seivästä ei voida antaa teille rangaistusselliin.”

3. ”Pyyntöönne, että vastapäiseen selliin sijoitetulle sekopäälle annettaisiin megafoni, jotta hän voisi huutaa vielä kovemmin, vastaamme, ettei megafonia voida antaa rangaistusselliin.”

4. ”Pyytämiänne kimonoa ja mustaa vyötä ei voida antaa teille rangaistusselliin.”

5. ”Pyyntöönne myöntää karaten 10. dan sellikumppanillenne, joka on tappanut ihmisen paljain käsin, vastaamme, ettei laitoksen hallinto käsittele kamppailutaitoihin liittyvien arvojen myöntämisasioita.”

6. ”Vastaamme pyyntöönne tarjota ryhmänjohtajallenne hierontatuoli stressin hoitoon, ettei meillä ole hierontatuolia.”

7. ”Emme voi kertoa teille palveluskoirien nimiä.” Suullisesti on selitetty, että jos saan tietää koirien nimet, voin ystävystyä näiden eläinten kanssa ja käyttää niitä pakoon leiriltä.

8. ”Pyyntöönne selvittää, tarvitsetteko luvan pitää saksanturilasta sellissä, ilmoitamme, että mainittu hyönteinen kuuluu eläinkuntaan eikä sitä voida antaa teille.” 

9. Tärkeintä, mieltäni eniten kuohuttavaa asiaa en jätä sikseen. Rangaistussiirtolan sisäisten sääntöjen mukaan tuomittu voi hallinnon luvalla pitää vankilassa eläintä. Olen virallisesti pyytänyt saada luvan pitää eläintä, kengurua. Olen saanut kielteisen vastauksen, koska kenguru on harvaetuhampainen pussieläin ja ne on rangaistussellissä kielletty. Jatkan taistelua luovuttamattomasta oikeudestani ottaa kenguru. 

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 2.6.2023
Suomentanut Päivi Kremenenko