Possunkasvatusta Putinin malliin

Elämäni säännöllinen ja iloinen tapahtuma, pääsy eristyssellistä, sujuu nykyisin aivan arkipäiväisesti. Minut vain viedään pitkän käytävän viimeisestä sellistä ensimmäiseen. Matkalla poikkeamme tarkastushuoneeseen, jossa vaihdan vaatteet, sillä kaikessa pitää olla järjestys: Kun olen eristyssellissä selässäni komeilevat suuret sapluunakirjaimet ŠIZO. Jos olen sellityyppisessä tilassa, niin selässäni lukee PKT. 

Vaikka etäisyys on vain 30 metriä, arjen kannalta ero on suunnaton. Eristyssellissä kaikki on kiellettyä, kun tavallisessa sellissä annetaan vankilalitkun lisäksi kioskista ostettua ruokaa. Siksi juon käytävän perällä kuumaa vettä ja ensimmäisessä sellissä kahvia, joka kohentaa mielialaani 300 prosenttia. 

Minua punnitaan täällä jatkuvasti. Siksi tiedän, että painoni putoaa keskimäärin 3,5 kiloa kymmenessä eristysvuorokaudessa. Se palautuu vähitellen, jos minua ei suljeta heti uudelleen rangaistusselliin. 

Olen lukenut jostain, että porsaita kasvatettaessa eläimiä ei saa jatkuvasti ruokkia hyvin. Muuten tulee paljon läskiä ja vähän lihaa. Pätevillä kasvattajilla kuukaudet vuorottelevat: ensin ruokitaan, sitten pidätellään ruokahalua. Tulos on erinomainen: silavakerros, lihakerros, silavakerros, lihakerros. 

Nyt ajattelenkin, että ehkä minut halutaan syödä. Kuten tiedetään, afrikkalainen diktaattori Bokassa söi opposition edustajia saadakseen heidän voimansa. 

Putinimme on järjettömyydessä suunnilleen samalla tasolla. Hän on ollut vallassa kuin kuka tahansa mielipuoli diktaattori, 24 vuotta. On täysin mahdollista, että hän omaksuu eturivin diktaattorikollegojen käytänteet. Tämä on jälleen hyvin omintakeista ja osoittaa koko maailmalle, että kuljemme itsenäistä kehityksen tietämme eikä koko länsi ole mikään meitä komentamaan.😉

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 25.12.2022
Suomentanut Päivi Kremenenko