Tarvitsemme toisiamme

Jos pakenen vankilasta, tietty kuvani lähetetään maan jokaiselle poliisiasemalle. 

Kysymys on rikollisen rekisterikortista. 

Kukapa voisi kuvitella, että elämäni suurin poliittinen viesti lukee juuri siinä, erityisten tuntomerkkien vieressä. 

Lainaan psykologista kuvausta: 

”Käyttäytyy välittömästi. Toteuttaa itseään vapaasti. Pyrkii riippumattomuuteen. Osaa korjata käytöstään ulkoisten seikkojen mukaan. Odottaa saavansa tukea, suojelua ja huomiota. Tarvitsee apua. Hänelle on ominaista luonnollisuus. Koska hän ei pysty toteuttamaan yksin kokonaisvaltaisia suunnitelmiaan, hän tarvitsee suuria väkijoukkoja. Saadakseen ihmisiä puolelleen kulkemaan kohti suurta päämäärää hänen pitää puhua  ja olla tekemisissä heidän kanssaan, tulla ymmärretyksi ja olla rehellinen.”

Vankilapsykologit ovat muotoilleet asian nerokkaasti. Nämä ovat selviä ohjeita. 

Aleksei Navalnyi, sinä tarvitset apua. 

Et onnistu toteuttamaan suuria suunnitelmiasi yksin. Puhu ihmisille, jotta saisit heidät puolellesi kulkemaan kohti suurta päämäärää. Pidä heihin yhteyttä. Ole luonnollinen, ymmärrettävä ja rehellinen. 

Suuret kiitokset teille, Venäjän federaation rangaistuslaitoksen psykologit. Loistavia ohjeita jokaiselle, jonka tavoitteena on tulevaisuuden erinomainen Venäjä. 

Ystävät, tarvitsemme toistemme apua. Emmehän voi saavuttaa yksin suurta päämääräämme. Meidän on ensin järjestäydyttävä ja saatava sitten mukaamme kymmeniä miljoonia muita kansalaisia. Ihmisten kanssa puhuminen, ymmärrettävyys ja vilpittömyys ovat parhaita keinoja tavoitteen saavuttamiseksi. 

Näin me voitamme.😉 

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 19.10.2021
Suomentanut Päivi Kremenenko