Ohje ompelijoille

Hillitön ompelija, siis minä, ei ole suinkaan suistunut sotapolulta. Taistelu työväenluokan asian puolesta jatkuu. Kuvakarusellissa on ohje kollegoilleni, ompelijavangeille. Se tulee suoraan eristyssellistä, jossa olen viime kuukaudet asustanut. Vaikka elän maailmassa, josta tekniikka puuttuu täysin, Promzona-ammattiyhdistyksen ohjeen voi lukea huipputeknisestä sovelluksesta, Telegram-botista t.me/zajava¬_bot. Se auttaa kirjoittamaan oikein hakemuksen työolojen kohentamisesta. Se voi myös kerätä tarvittavat tiedot, jotta me laadimme hakemuksen. 

Joistakuista voi tuntua hölynpölyltä yrittää saada selkänojallinen tuoli. Tässä teille lukuja: Rangaistussiirtoloissa on tällä hetkellä 338 000 vankia. Heistä 80 000 tekee työtä. 50 prosenttia työskentelee ompeluyksiköissä. Juuri nyt noin 40 000 vankia köyristelee ompelukoneiden äärellä 500 ruplan kuukausipalkalla. He istuvat jakkaroilla, ja näin rikotaan työturvallisuusmääräyksiä. 

Olen onnistunut parantamaan oman ompeluosastoni väen työoloja. FBK:n juristien avulla jatkan samojen muutosten vaatimista muillekin vangeille. Vesi kovertaa kallion. Mitä enemmän ihmisiä osallistuu yhteiseen toimintaan, sitä tehokkaampaa se on. Tekin voitte auttaa, lähettää tämän ohjeen ja Promzonan Telegram-linkin tuntemillenne vangeille tai heidän sukulaisilleen. Valitettavasti lähes kaikilla on nyt tuttavapiirissään näitä ihmisiä.  

Hajotamme Venäjän rangaistusten toimeenpanolaitoksen norsua: tuhoamme työleirijärjestelmää osa kerrallaan. Vaadimme tuoleja, jalka-alustoja, palkkaa ja tuotantonormeja. Järjestämme vähitellen tämän kaiken, vaikkei minua päästettäisikään eristyssellistä. 😉

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 2.11.2022
Suomentanut Päivi Kremenenko