Merkkiharjoitukset

Käärme. Tiikeri. Apina. Villisika. Hevonen. Keskity. Uudestaan, ei onnistunut. 

Käärme. Tiikeri. Apina. 

En ole seonnut. Teen vain Naruton käsimerkkejä. Mitä muutakaan eristyssellissä voisi harrastaa? 16 tuntia vuorokaudessa pitää kuluttaa johonkin. Olen seissyt vähän aikaa, istunut hetken, lukenut kirjaa. Päätin opetella tekemään nopeasti Naruton merkkejä. 

Zahar tämän minulle opetti.   

Myrkytyksen ja kooman jälkeen käteni vapisivat melko kauan. Kerran olimme ulkoilemassa (kuva on juuri tuolta päivältä). Hän katseli, kun kaadoin kahvilassa teetä niin, että teekannu kolahti kuppia vasten, ja sanoi: 

–Autan sinua. Sinun pitää ottaa kätesi haltuun. Narutosta on siinä hyötyä. 

Näin sanottuaan hän teki nopeasti joitakin konstikkaita kuvioita käsillään. 

Se oli hankalaa. Silloin asiat eivät jääneet kovin hyvin mieleeni. En pystynyt muistamaan, että käärmeen jälkeen tulee tiikeri eikä päinvastoin.  Sormien asettaminen oikein oli aivan mahdotonta. 

Treenasimme pari viikkoa. Minulta ei onnistunut mikään, vaikka harjoitukset sinänsä auttoivat. Lasten, vanhusten ja Novitšokilla myrkytettyjen pitää kehittää hienomotoriikkaa.

Muistin harjoitukset nyt eristyssellissä. Olen jo oppinut tekemään käsimerkkejä varsin ripeästi. Naruto olisi minuun tyytyväinen. 

Vain fireball lopuksi ei minulta vielä onnistu. 😔

Mutta en anna periksi. Jos näette Moskovasta itään vihreitä ja punaisia tulipalloja, jotka lentävät taivaalla, se ei välttämättä tarkoita, että on syttynyt ydinsota. Ehkä olen vain lopultakin oppinut tekemään oikein 
Naruto-merkin.😉

Käärme. Tiikeri. Apina. 

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 20.10.2022
Suomentanut Päivi Kremenenko