Uusi media

Olen tyrmistynyt, en pelkästään uutisten takia vaan myös uutisia koskevien uutisten vuoksi. 

Kohta teillä vapaudessa on samanlaiset mahdollisuudet saada tietoa kuin minulla vankilassa eli ei mitään mahdollisuuksia. Eho on lakkautettu ja Doždin toiminta lopetettu. Kaikki viestimet suljetaan, vaikka joka paikkaan on laitettu ”ulkomainen agentti” -merkintä.  

Roskomnadzor on kieltänyt sanan ”sota”. Joka päivä tämä joukkoviestinnän valvontavirasto esittää uusia mielettömiä vaatimuksia medialle. Kaikki on huonosti. 

Mutta tiedätte elämänasenteeni: ei pidä valittaa huonoista asioista vaan toimia niin, että ne olisivat paremmin. 

Julistan juhlallisesti: me luomme joukkoviestimen, yhtä rehellisen ja tinkimättömän kuin Korruption vastainen säätiö on ollut kaikki nämä vuodet. Harmittaa kamalasti, etten nyt voi leikata punaista nauhaa ja valella teitä kaikkia samppanjalla. Rakennamme median, joka ei pelkää sensuuria eikä mitään muutakaan. 

Viestin on uusi kanavamme, Populjarnaja politika. Tilatkaa se (linkki on tarinassa). Jo nyt siellä lähetetään joka ilta laaja ajankohtaisohjelma. Katsokaa ja antakaa palautetta. Parannamme ohjelmiamme.  Tämä on meidän yhteinen mediamme. Työn edetessä kehitämme kaikkea. 

Emme piittaa Putinin rikollisista laeista. Ei mitään selitystekstejä, ei ulkomaisia agentteja eikä ”erityisoperaatioita”. Roskomnadzor on laitos, jonka näkemys ei meitä lainkaan kiinnosta. Kierrämme sivujen sulut niin kauan kuin Internet toimii Venäjällä. Jos se suljetaan, lähetämme teille uutisia morsettamalla. 

Haluamme kirjoittaa tekstejä, kuvata videoita, tehdä reportaaseja ja haastatteluja. Se kaikki on vähästä kiinni. Tarvitsemme työntekijöitä. Olemme valmiita palkkaamaan muualle muuttaneita ja kirjeenvaihtajia Venäjältä: uutisväkeä, reporttereja, toimittajia, tuottajia, taittajia, leikkaajia, ulkoasun suunnittelijoita. Kirjoittakaa heti hr@fbk.info. Voitte myös lähettää postia osoitteisiin @maria_pevchikh ja @ioannzh. 

Tunnette meidät. Emme sulje sivujamme, emme pakene emmekä anna periksi. Emme ala noudattaa tekopyhiä ja valheellisia ”lain vaatimuksia”. Meitä kiinnostavat teidän näkemyksenne, ei Venäjän federaation virkamiesten ja syyttäjien mielipide. 

Työskentelemme teitä varten. Seuratkaa meitä. 

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 5.3.2022
Suomentanut Päivi Kremenenko