Vaikene vaalien alla

Teiltä raukoilta, jotka elätte mukavuuksien keskellä, suljetaan nettisivuja. 

Meillä karussa maailmassa, jossa käytetään korvuslakkeja ja syödään silliä rautakipoista, on toisin. Täällä suljetaan ihmisiltä suut, jotteivat he kirjoittaisi mitään nettisivuille. 

Kreml pelkää Älykästä äänestämistä niin kovasti, että minut on pantu sulkuun. 

Kun asianajaja nyt tulee tapaamaan minua, hänet päästetään luokseni. Mutta pian huoneeseen, jossa keskustelemme lasiseinän läpi, astuu vankisiirtolan työntekijä. Hän ilmoittaa, että asianajajan tapaaminen rikkoo päiväjärjestystä, ja keskeyttää neuvotteluni. Minut viedään takaisin parakkiin.  

Tämä on täysin laitonta ja mielenosoituksellista. Miksi näin toimitaan? Kaikki tapahtuu teidän takianne. 

Minähän agitoin teitä päivät pitkät menemään 19. lokakuuta vaaliuurnille ja rökittämään Yhtenäisen Venäjän Älykkään äänestämisen avulla.

Mitä enemmän väkeä saan vakuuttuneeksi, sitä suuremmat ovat mahdollisuutemme heittää valtakunnanduumasta ulos ainakin pari Yhtenäisen Venäjän edustajaa, inhottavaa varasta.  

Niinpä joku Kremlissä on saanut päähänsä, että vaalien alla inspiroidun kirjoittamaan jotain, mikä vakuuttaa suuren ihmisjoukon. 

Kuvitelkaapa mikä harmi: erityistä inspiraatiota ei ole tullutkaan. Kun kirjoitan tätä, odotan joka hetki vartijaa. 

Klassinen tapaus: ei ole aikaa selittää asioita. Auttaisitteko minua antamaan opetuksen heille, jotka ovat keksineet sulkea suuni. Kuvitellaan, että olen kirjoittanut täällä jotain aivan sydäntäsärkevää. Olette itkeneet, nauraneet ja taas itkeneet. Sitten olette ladanneet Navalnyi-sovelluksen (linkki on profiilissa ja tarinassani). 

Älkööt luulko, että vain kieltämällä minua kirjoittamasta postauksia he pakottavat kaikki tykkäämään Yhtenäisestä Venäjästä. 

Tietäkööt, että on hyvin inspiroivaa taistella maamme paremman tulevaisuuden puolesta, kun vastassa ovat he, jotka työntävät meitä suohon. 

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 13.9.2021                                      Suomentanut Päivi Kremenenko