Teeskentelijöiden edustajakokous

Vankilassakin näytettiin Yhtenäisen Venäjän edustajakokousta ja Putinin puhetta. Se oli järkyttävä esitys: sali täynnä teeskentelijöitä, joiden puolue on ollut jo 20 vuotta vallassa. Koko tämän ajan se on valvonut täysin duumaa ja pystynyt hyväksyttämään minkä tahansa lain.
  
Heille puhui päävalehtelija ja -teeskentelijä. Hän on kuulunut koko ikänsä valtaeliittiin: neuvostokommunisti, joka on vaihtanut väriä, muuntautunut jeltsiniläiseksi demokraatiksi ja Tšernomyrdinin ajan talousmieheksi. Vuodesta 1995 hän on työskennellyt Kremlissä ja pitänyt hyppysissäänvaltaa vailla valvontaa. Hän puhui rosvojoukolle salissa: 
  
‒ Kaverit, meidän kouluissa ei ole tehty 20 vuoteen peruskorjausta. 

He vastasivat: 

‒Todellako! Onpa hävytöntä! Täytyy ruveta korjaamaan. 

‒ Kaverit, rikkaan kaasuntuottajamaamme köyhä väestö ei pysty tekemään kaasusopimuksia. Kaasu on kallista. Luvataan, että autamme. 

Väki oli haltioissaan:

‒ Oikeaa puhetta. Olemme luvanneet kaikkien vaalien edellä. Nytkin lupaamme itseämme säästelemättä.

Sali osoitti myrskyisästi suosiota. 

Kokous päättyi niin, ettei puolueen johtajaa, Dmitri Medvedjeviä, otettu edes listalle. Onhan hän emävaras, minkä koko maa tietää, koska Korruptionvastainen säätiö on tehnyt elokuvan Hän ei ole teille Dimon
Puolueen lista verhottiin sivussa olleilla teeskentelijöillä. He ovat maan ainoan uuden ja upean sairaalan ylilääkäri ja maan ainoan vauraan koulun rehtori. 

Nyt kukaan ei rohkene arvostella. 

Salin yllä leijui norsunkokoinen kysymys, johon Putin ja hänen Yhtenäinen Venäjänsä eivät halua vastata: mitä aikaisemmin on tehty? 

Mihin ovat hävinneet öljydollarit 20 vuoden ajalta, jos koulut ovat jääneet vaille peruskorjausta?  Eikö teidän, Yhtenäisen Venäjän väen, taloilla Rubljovkassa ja Lontoossa ole tekemistä sen kanssa, että 140 miljoonan asukkaan maassa on vain yksi sairaala ja yksi koulu, joilla voi kehuskella ennen vaaleja? 

Tämä valehtelu ja teeskentely on inhottavaa. Sitä ei pidä sietää hiljaa. 

On olemassa Älykäs äänestäminen. Ensi kertaa vuosikausiin meillä on keino vaikuttaa. Se on osoittanut tehonsa Moskovassa, Tomskissa ja Novosibirskissä. Se toimii ympäri maata. 
Vaalit ovat jo pitkään olleet niin sanotut vaalit. Jos kuitenkin menette äänestämään, kuten pitää tehdä, teidän on muistettava vain kaksi sanaa: älykäs äänestäminen. 

Pyyhkikää omahyväiset hymyt Yhtenäisen Venäjän väen naamalta.😉

Julkaistu Aleksei Navalnyin Instagram-tilillä (@navalny) 23.6.2021
Suomentanut Päivi Kremenenko